Według szkockiej receptury składnikami niezbędnymi do wykonania ciasta są masło, mąka i cukier. My jednak zmodyfikowaliśmy przepis i część produktów postanowiliśmy zastąpić ich zdrowszymi alternatywami (mąka razowa, orzechy włoskie, olej z orzechów włoskich). Mamy nadzieję, że zasmakuje Wam ta wersja.
Mączka migdałowa jest źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, magnezu, żelaza i wapnia. Często zastanawiamy się gdzie kupić migdały mielone. Oczywiście są dostępne już jako gotowy produkt w dobrych sklepach ze zdrową żywnością. Zachęcamy Was jednak do poznania sposobu na wykonanie domowej mąki migdałowej.
Lubisz owsiankę na śniadanie, a Twój ulubiony deser to szarlotka? Jesteś w odpowiednim miejscu. Zapiekana owsianka z migdałami, tartym jabłkiem oraz dodatkiem cynamonu to idealne połączenie smaków. Stanowi ciekawą alternatywę dla tradycyjnej owsianki na mleku.
Zdrowe i smaczne śniadanie to sekret udanego dnia. Omlet z mąki z samopszy idealnie współgra ze świeżymi owocami, które teraz mamy na wyciągnięcie ręki. Przygotowanie tego ciepłego posiłku zajmuje tylko kilka chwil.