Darmowa dostawa od 299,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Jak zrobić mąkę migdałową w domu?

2021-09-13
Jak zrobić mąkę migdałową w domu?

Kupować w sklepie, czy zrobić samodzielnie?

Mączka migdałowa jest źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, magnezu, żelaza i wapnia. Często zastanawiamy się gdzie kupić migdały mielone. Oczywiście są dostępne już jako gotowy produkt w dobrych sklepach ze zdrową żywnością. Zachęcamy Was jednak do poznania sposobu na wykonanie domowej mąki migdałowej.

Liczymy kalorie dla mąki migdałowej:

1 porcja migdałów mielonych (mąka migdałowa) 100 g to 585 kcal

Składniki na 1 porcję:

√ migdały blanszowane - 100 g

Czas przygotowania: 5 min

Liczba porcji: 1

Dieta: bezglutenowa, ketogeniczna

Sposób przygotowania:

  1. Migdały umieść w pojemniku blendera. Ważne, aby pojemnik był suchy, w innym przypadku mąka będzie zawilgocona.
  2. Ostrożnie miksuj migdały w sposób pulsacyjny. Tzn. miksuj kilka sekund, następnie wyłącz do przestygnięcia ostrza i znów włącz blender.
  3. Czynność należy powtórzyć parokrotnie, do uzyskania odpowiedniej sypkości mąki.
  4. Należy uważać, aby nie zmiksować mąki zbyt mocno. Możemy otrzymać masło zamiast mąki migdałowej.
  5. Migdały mielone przesiej przez sito, a kawałki, które zostały na sitku zmiksuj jeszcze raz.
  6. Mąka z migdałów gotowa!

Życzymy powodzenia i smacznej degustacji,

 

Zespół kulinarny GOmigo

Pokaż więcej wpisów z Wrzesień 2021
Zaufane Opinie IdoSell
4.77 / 5.00 104 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-02-01
Wszystko SUPER
2024-01-28
Produkty wysokiej jakości, świeże, aromatyczne. Błyskawiczna dostawa. Jestem bardzo zadowolona. Na pewno będę tu robić zakupy.

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij
pixel