Darmowa dostawa od 299,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Orzechowe batoniki

2021-10-15
Orzechowe batoniki

Zdrowe słodkości 

Słodkie, ale bez grama cukru. Za to przygotowane na bazie samych naturalnych składników. Mieszanka orzechów włoskich, laskowych, brazylijskich oraz nerkowców sprawia, że batoniki są chrupiące. Żurawina i rodzynki dodają słodyczy, a dzięki połączeniu miodu z masłem orzechowym smakołyk jest karmelizowany i sycący. 

Liczymy kalorie dla orzechowych batoników:

1 porcja batonika 40 g to 202 kcal

Składniki na 12 porcji:

√ orzechy włoskie – 50 g
√ orzechy laskowe – 50 g
√ orzechy brazylijskie – 50 g
√ orzechy nerkowca – 50 g
√ słonecznik – 50 g
√ migdały – 40 g
√ żurawina – 30 g
rodzynki – 30 g
√ sezam – 30 g
√ miód – 110 g
√ masło orzechowe – 1 łyżka
√ sól - szczypta

Czas przygotowania: 15 min

Czas pieczenia: 20 minut

Liczba porcji: 12

Dieta: wegetariańska

Sposób przygotowania:

  1. Orzechy i migdały pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Wymieszaj ze słonecznikiem, sezamem, żurawiną i rodzynkami.
  3. W małym rondelku rozpuść miód oraz masło orzechowe.
  4. Połącz bakalie z masą miodową.
  5. Powstałą masę rozsmaruj na blachę do pieczenia o wymiarach 24x24 cm, wyłożoną papierem do pieczenia.
  6. Piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do 150 st. C.
  7. Ostudzone ciasto włóż do lodówki na 2 godziny. Następnie pokrój na batoniki, które najlepiej przechowywać w lodówce.

Życzymy powodzenia i smacznej degustacji,

 

Zespół kulinarny GOmigo

Pokaż więcej wpisów z Październik 2021
Zaufane Opinie IdoSell
4.73 / 5.00 112 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-07-02
Jestem bardzo zadowolona z zakupu.
2024-01-27
Bardzo sprawnie

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce. Więcej informacji na temat warunków i prywatności można znaleźć także na stronie Prywatność i warunki Google.

Zamknij
pixel