Dip pomidorowy
Gęsty jogurtowy sos
Lekkie sosy jogurtowe idealnie sprawdzają się jako dodatek do przekąsek imprezowych. Są ekspresowe w przygotowaniu, ponieważ wystarczy tylko wymieszać lub zblendować ze sobą wszystkie składniki. Dzięki naszym aromatycznym przyprawom, takim jak bazylia, oregano, czy tymianek, dip pomidorowy otrzymuje wyrazisty smak i jest bardzo apetyczny.
Liczymy kalorie dla dipu pomidorowego:
1 porcja dipu 110 g to 90 kcal
Składniki na 2 porcje: √ jogurt naturalny - 200 g
|
Sposób przygotowania:
- Jogurt naturalny wymieszaj z koncentratem pomidorowym.
- Czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do jogurtu.
- Całość dopraw solą, pieprzem oraz przyprawami.
- Przełóż do szklanego naczynia i podawaj z ulubionymi przekąskami, np. chipsy z jarmużu.
Życzymy powodzenia i smacznej degustacji,
Zespół kulinarny GOmigo