Dyniowo-korzenne smoothie
Solidna porcja odporności
Dynia niewątpliwie może otrzymać miano Królowej Jesieni. Jej zastosowań jest mnóstwo, ale my dziś postawiliśmy na niezbędny przepis w każdej kuchni, w sezonie jesienno-zimowym. Słodki, delikatny i kremowy koktajl. Bogaty w antyoksydanty zawarte w cynamonie i imbirze oraz naturalną multiwitaminę, jaką jest pyłek pszczeli.
Liczymy kalorie dla dyniowo-korzennego smoothie:
1 porcja smoothie 330 g to 181 kcal
Składniki na 2 porcje: √ dynia (upieczona) – 200 g
|
Sposób przygotowania:
- Banana obierz ze skóry. Umieść go razem z upieczoną dynią w blenderze kielichowym.
- Dodaj pozostałe składniki i miksuj ok. 2 minut, do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Gotowe smoothie przelej do szklanek i delektuj się smakiem.
Życzymy powodzenia i smacznej degustacji,
Zespół kulinarny GOmigo