Czubryca czerwona to mieszanka przypraw, której głównym składnikiem jest cząber górski. Stosowana jest głównie w kuchni bułgarskiej, węgierskiej i w Kazachstanie. Czubryca czerwona zaostrza potrawy oraz sprawia, że przygotowane dania zyskują niespotykany i oryginalny smak. Czubryca czerwona jest ostrzejsza od swojej siostry - czubrycy zielonej.
Czubryca jest najlepsza do przyprawiania potraw z soczewicy, ciecierzycy, dań z mięsem baranim, jagnięcym, zup. Czubryca podkreśla smak jajka w jakiejkolwiek postaci. sprawdzi się jako dodatek do czerwonego mięsa oraz do mięsa pieczonego w każdej postaci. Doskonale pasuje do z pomidorów sałatek, surówek, czy jako posypka do kanapek. Podnosi smak leczo, pikantnych gulaszów, bigosu, frytek, spaghetti, pizzy czy dań z roślin strączkowych.
Skład: sól, cząber, kozieradka, mąka kukurydziana,chilli, papryka ostra, olej rzepakowy