Przyprawa do OGÓRKÓW Konserwowych - MIGogroup
Niezbędna przy tworzeniu tradycyjnych ogórków konserwowych
Ogórki konserwowe są wytwarzane poprzez zamarynowanie i wekowanie ogórków w zalewie z octem, cukrem i solą. Jednak sama w sobie zalewa nie spowoduje, że uzyskasz smak, który kojarzy się z prawdziwym, pysznym, polskim ogórkiem konserwowym. Doskonale skomponowana mieszanka suszonych warzyw i ziół do ogórków MIGOgroup, spowoduje, że uzyskasz wyśmienity dodatek obiadowy w postaci pysznych ogórków. Wśród niej znajdują się: koper łodyga, chrzan, gorczyca biała, czosnek,ziele angielskie, koper, marchew, pieprz czarny, Takie nietuzinkowe połączenie sprawi, że tradycyjne słodko-kwaśne, chrupiące ogórki nabiorą pysznego, "domowego" smaku.
Przykładowy sposób zastosowania przypraw: Przygotuj słoiki o pojemności 1l. Wsyp do nich po 2-3 łyżki przyprawy do ogórków konserwowych. Następnie wypełnij słoje ogórkami i zalej wcześniej przygotowaną zalewą (na 3l wody użyj 0,5l octu, 2 łyżek soli i 6 łyżeczek cukru). Dokładnie zakręć słoiki i umieść je w garnku zalanym wodą do ¾ wysokości słoika. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz gaz i pasteryzuj je przez około 5 minut.W ten sposób otrzymasz gotowe ogórki konserwowe.
Skład: koper łodyga, gorczyca, marchew,czosnek, ziele angielskie,liść laurowy,cebula, estragon,papryka ostra
zdjęcie poglądowe* (aktualny skład ogórków wyżej)