- Orzechy włoskie są bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, steroli roślinnych głównie jednonienasyconych i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Orzechy włoskie w porównaniu z innymi orzechami zawierają znacznie większe ilości kwasów tłuszczo
Składniki:
Orzechy włoskie łuskane (100%)
Cechy produktu oraz zastosowanie:
Orzechy stosowane są przede wszystkim, jako pyszna, odżywcza przekąska (na surowo, prażone, solone lub słodzone) lub jako dodatek w codziennej kuchni i cukiernictwie.
Są składnikiem wielu ciast i deserów, dodajemy je do sałatek, musli, płatków owsianych lub jogurtu naturalnego. Jednak ich zastosowanie może być nie tylko kulinarne, ale i kosmetyczne maseczki na twarz lub peelingi do ciała z wykorzystaniem orzechów włoskich.
Wartości odżywcze dla 100g:
Wartość energetyczna - 2783 kJ / 654 kcal
Tłuszcz - 65 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 6,1 g
Węglowodany - 17,7 g
w tym cukry - 2,6 g
Błonnik - 6,7 g
Białko - 15,2 g
Sól - 0,01 g
Wartości odżywcze wyliczone zostały na podstawie danych tabelarycznych i specyfikacji dostarczanych surowców. Poszczególne partie mogą nieznacznie się różnić.
Informacje o alergenach:
W zakładzie pakowane są: orzechy ziemne, inne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten. W związku z tym, pomimo starań, prezentowany produkt może zawierać ich śladowe ilości.
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób pakowania:
Produkt zapakowany jest w grube opakowania typu „doypack”. Opakowanie posiada zgrzewane zapięcie strunowe, które pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie produktu. Dzięki tej prostej technologii towar zachowuje świeżość. Jego właściwości organoleptyczne nie zmieniają się w całym okresie przydatności do spożycia. Ze względu na dużą sprzedaż i rotację, produkty są zawsze świeże. Posiadają długie terminy ważności, co sprzyja robieniu większych zakupów i uzupełnianiu domowej spiżarni.
Zawartość opakowania netto (gram):
800 g