Darmowa dostawa od 299,00 zł
Bezpieczne zakupy
Idosell security badge
Olej kokosowy RAFINOWANY 900ml - MIGOgroup
Olej kokosowy RAFINOWANY 900ml - MIGOgroup
Olej kokosowy RAFINOWANY 900ml - MIGOgroup
Olej kokosowy RAFINOWANY 900ml - MIGOgroup
Olej kokosowy RAFINOWANY 900ml - MIGOgroup
Olej kokosowy RAFINOWANY 900ml - MIGOgroup
Olej kokosowy RAFINOWANY 900ml - MIGOgroup
Olej kokosowy RAFINOWANY 900ml - MIGOgroup

Olej kokosowy RAFINOWANY 900ml - MIGOgroup

18,89 zł
brutto / szt.
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: / szt.
Cena regularna: / szt.
z
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
14 dni na łatwy zwrot
Bezpieczne zakupy

OLEJ KOKOSOWY - RAFINOWANY, czysty 900 ml - GO**biowski line

Olej kokosowy stosuje się do:

  • do pieczenia, smażenia, duszenia,
  • do smarowania pieczywa,
  • jako dodatek do zup, sosów i innych potraw,
  • doskonała baza do ciast, tortów i deserów,

Ponadto można go wykorzystać jako kosmetyk, lub jako dodatek do kosmetyków handmade:

  • jako balsam do ciała,
  • jako maseczka do twarzy,
  • jako naturalna odżywka do włosów,

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Olej kokosowy w stałym stanie skupienia powinien posiadać barwę śnieżnobiałą. W postaci płynnej jest przezroczysty Szary lub żółty. Naturalnym stanem oleju jest płynna konsystencja w okresie letnim. Pozostawienie oleju w chłodnym miejscu (np lodówka) spowoduje jego stężenie.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Olej kokosowy jest otrzymywany w wyniku tłoczenia i rozgrzewania miąższu owoców palmy kokosowej. Posiada naturalną, białą barwę, a w temperaturze powyżej 20-25°C przypomina ścięty tłuszcz. Olej kokosowy rafinowany pozbawiony jest zapachu kokosa. Jest najbardziej uniwersalny i posiada dłuższy termin przydatności do spożycia, niż pozostałe rodzaje olejów kokosowych (np. nierafinowany). Jest bardzo trwały i odporny na wysoką temperaturę. Dzięki temu można go przechowywać niemal w każdych warunkach.

Olej kokosowy ma wiele zastosowań w kosmetyce, ale na największą skalę jest wykorzystywany w kuchni, gdzie zastępuje wiele tradycyjnych, niezdrowych tłuszczów. W kuchni świetnie nadaje się do smażenia, pieczenia, duszenia, lub jako dodatek do zup, wszelkich dań czy koktajli. Ponadto stosowany jest w kosmetyce jako środek do codziennej pielęgnacji ciała i włosów. Olej kokosowy nie zawiera utleniaczy, dzięki czemu jest o wiele zdrowszy od popularnych olejów, stosowanych w kuchni. Olej kokosowy jest olejem nieschnącym i po otwarciu, należy go zużyć w ciągu roku. W kosmetyce: Olej może być stosowany na skórę całego ciała, a także jako maseczka lub serum na włosy.

Olej kokosowy, jako środek spożywczy jest stosowany m.in. do smarowania pieczywa. Z uwagi na stałą postać, nadaje się do smarowania pieczywa, zamiast masła, lub margaryny oraz do smażenia. W wysokich temperaturach olej kokosowy, w odróżnieniu od oleju rzepakowego, nie pali się i nie jełczeje. Konsystencja oleju: od płynnej po utwardzoną, zależnie od temperatury przechowywania

Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.77 / 5.00 104 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-01-31
Super
2024-01-19
Szybko isprawnie
pixel