Darmowa dostawa od 299,00 zł

Marynowana rzodkiewka

2022-05-06
Marynowana rzodkiewka

Wiosna zamknięta w słoiku

Rzodkiewka uznawana jest za królową nowalijek. Jeśli szukasz pomysłu na zdrową przekąskę, czy dodatek do obiadu, sałatek lub kanapki, koniecznie przygotuj marynowane rzodkiewki. Warto mieć je zawsze w swojej spiżarni. Z pewnością będą stanowić fantastyczną alternatywę dla chipsów lub słodyczy podczas wieczornego seansu filmowego. 

 

 

Liczymy kalorie dla marynowanej rzodkiewki:

1 porcja marynowanej rzodkiewki 100 g to 20 kcal

Składniki na 5 porcji:

√ rzodkiewki - 500 g
√ woda - 1 l
√ ocet jabłkowy - 300 ml
√ sól - 1 łyżeczka
√ erytrol - 5 łyżek
√ kolendra - 10 ziaren

√ ziele angielskie - 5 ziaren
√ liść laurowy - 1 szt. 
√ goździki - 5 szt. 

Czas przygotowania: 20 minut

Liczba porcji: 5

Dieta: wegetariańska

Sposób przygotowania:

  1. Rzodkiewkę umyj i włóż do wyparzonych słoików.
  2. Wodę gotuj przez około 5 minut z octem i pozostałymi składnikami. 
  3. Wrzątkiem zalej rzodkiewki, zakręć słoiki i ułóż wieczkiem do dołu. 
  4. Następnie pasteryzuj słoiki w gotującej wodzie około 2 minuty. 
  5. Rzodkiewki będą idealne do jedzenia po ok. 1 tygodniu.
  6. Należy spożyć je do 3 miesięcy, ponieważ później robią się miękkie. 

Życzymy powodzenia i smacznej degustacji,

Zespół kulinarny GOmigo

Pokaż więcej wpisów z Maj 2022
Zaufane Opinie IdoSell
4.74 / 5.00 115 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-11-15
bardzo szybka przesyłka i bardzo dobra cena
2024-02-01
Wszystko SUPER
pixel